Strängnäs

Strängnäs ligger vid Mälarens södra strand och är en fin stad med gamla anor. Det är en modern industriort samtidigt som den ur ett historiskt perspektiv varit en viktig stad i Sveriges historia. Här finns både jobb och fornminnen samlade. Strängnäs har varit ett kristet fäste sedan länge och den gamla domkyrkan uppfördes på 1280-talet. Redan då var Strängnäs ett biskopssäte.

Det var även i Strängnäs som Gustav Vasa utropades till kung över Sverige 1523. För den som älskar historia är Strängnäs fyllt till bredden av det och runt domkyrkan har det hittas 7 runstenar från 1000-talet. De tidigaste tecknen på människor i trakten fanns vid Stenhuggarmon i Åker som är 8000 år gamla. Historiens vingslag lever kvar över staden som har brunnit ett flertal gånger. Idag blandas gammalt och nytt och all modern bekvämlighet finns att hitta. Skolor, vårdcentraler, mataffärer och
andra butiker gör att du har allt du behöver vare sig du är ung eller gammal. Som industristad finns det även jobbmöjligheter, vilket är en klar fördel idag

Centrum
För den som vill bo centralt är centrum ingen dålig plats. Det är nära till allt vilket också ger bra pendlingsmöjligheter om du pendlar till jobb på annan ort. Du har stadens nattliv rakt utanför lägenheten och nära till shopping. Det finns både kommunala och privata hyresvärdar som har lägenheter mitt i stan och såklart också bostadsrätter. Nackdelen med att bo centralt är att priserna är något dyrare på lägenheterna och att det inte finns så många möjligheter till trädgårdstäppa eller marklägenhet. Centrum passar för dig som vill ha närhet till allt och som vill känna en levande stad omkring dig.

Finninge
Finninge är en stadsdel som kan passa för barnfamiljen. Här hittar du lägenheter med tre, fyra och fler rum och det är ett barnvänligt område. Det finns närhet till skola och fritidsgård och det är ett grönt och lummigt område med träd och buskar. Du hittar både tvåplanshus och högre hus här av olika standard, så även om du inte har några barn kan det vara ett väldigt trevligt område för dig att bo i. Parker och grönområden gör det perfekt för hundägaren och pulsen i centrum når inte riktigt ut hit, så du har garanterat mer lugn och ro. Nackdelen är att det är lite längre att ta dig till stationen
eller centrum.

Abborrberget
Här hittar du lägenheter som nästan är nybyggda, lägenheter i naturnära områden och där lugnet rådet. Lägenheter hittar du i alla storlekar men det är lugnet och naturen som lockar på Abborrberget. Här är oasen för dig som älskar naturen i alla dess former och som inte vill bo granne med en pub eller nattklubb. Du har ändå väldigt nära till centrum så en stor fördel med denna stadsdelen är just närheten till centrum men ändå närmare till natur och sinnesfrid.

Prisexempel på bostadsrätter
Efter en snabb sökning på bostadsförmedlingssajter kan det konstateras att priset per kvadratmeter på bostadsrätter ligger mellan 12 500 kr och 40 000 kr men främst mellan 22 000 kr till 30 000 kr. Det innebär ungefär att en lägenhet med två rum kan gå på en och en halv miljon kronor. Detta pris kan ju bli högre om det visar sig bli budgivning om den aktuella lägenheten.

  • En tvåa på 57 kvadratmeter i centrum ligger i slutet av maj ute på en bostadsförmedlingssajt för 1 690 000 kr.
  • En trea om 77 kvadratmeter på Finningevägen ligger i samma stund ute för 1 050 000 kr på exekutiv auktion.
  • Abborrberget har en etta på 39,9 kvadratmeter för 795 000 kr. Det finns även nybyggda lägenheter på Abborrberget och här kostar det lite mera. En nyproduktion med radhuslägenheter på 88,6 kvadratmeter för 2 595 000 kr.

Priserna varierar med andra ord och det finns således bostäder i alla prisklasser. Strängnäs ligger vackert vid vattnet, har närheten till Stockholm och kan även erbjuda sina lugna gröna oaser för både ung som äldre.